Ecofamily.gr
 
|  η Ecofamily  | αρχική σελίδα  | χάρτης αναζήτησης  | επικοινωνία  | δωροεπιταγές  | συνεργάτες  |
|  αποστολή στο σπίτι  | τρόποι πληρωμής  | προστασία δεδομένων  | πολιτική επιστροφών  | πνευματικά δικαιώματα  |

    Αναζήτηση:          
Σύνθετη Αναζήτηση 
   Το καλάθι είναι άδειο
     · Στο Καλάθι     · Ταμείο            
                                                                                                                                                                  
  
   

Οικο - καθαρισμός

 

Τα συμβατικά καθαριστικά είναι γνωστό ότι περιέχουν συστατικά που ευνοούν τον ευτροφισμό οργανισμών, ότι συσσωρεύονται στον οργανισμό μας, ότι δεν βιο-διασπώνται. Αφού αποφασίσαμε να κρατήσουμε δυναμική στάση απέναντί τους, είδαμε με ανακούφιση ότι συνεχώς πληθαίνουν οι 'πράσινες' επιλογές μας, για ρούχα αλλά και σπίτι πεντακάθαρο.

Σε πρώτη φάση, κάναμε αυτό που κάνουμε πάντοτε: είδαμε πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε (όχι περισσότερα από τους υπόλοιπους στη γειτονιά μας), και σε πόσες παραμέτρους μπορούμε να πρασινίσουμε το σπίτι μας, χωρίς συμβιβασμούς ως προς τη λευκότητα. Επιπλέον, η καθεμία από τις λύσεις που προτείνουμε δεν είναι μόνο οικολογικότερη, αλλά και πολύ οικονομικότερη έναντι των συμβατικών:

α) συσκευασίες: Όσο λιγότερες, τόσο καλύτερα. Για το λόγο αυτό, αλλά και για την προσωπική μας ευχαρίστηση, μαγειρεύουμε τα περισσότερα καθαριστικά μας, με καρπούς πλυσίματος soapnuts, με νιφάδες από βιολογικό πράσινο σαπούνι. Όταν η κοινή λογική έκανε διάλλειμμα, ακολουθούσαμε τις σαφείς οδηγίες στις συνταγές για οικολογικά καθαριστικά από το ομώνυμο βιβλίο. Κι όταν τέλος χρησιμοποιούμε καθαριστικά με τη στενή έννοια του όρου, αυτά είναι εξειδικευμένα: Τοπικό υγρό για τους λεκέδες, λευκαντικό με ενεργοποίηση οξυγόνου.

β) ανάγκες της οικογένειας: Το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο ήταν από τα απαραίτητα, γι' αυτό και προμηθευτήκαμε τα αντίστοιχα βιοδιασπώμενα, ηλεγμένα προϊόντα: ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, λαμπρυντικό πλυντηρίου πιάτων, αλλά και επαναχρησιμοποιούμενη μαγνητική μπάλα για την ελαχιστοποίηση των αλάτων.

γ) χρήση λιγότερων καθαριστικών υγρών: Είδαμε με έκπληξη, ότι οι περισσότερες δουλειές μπορούν να γίνουν με καθόλου ή ελάχιστο απορρυπαντικό, αν χρησιμοποιούμε ειδικά κατασκευασμένα πανάκια καθαρισμού με μικροΐνες, οι οποίες απορροφούν πανεύκολα τα λίπη, τις τρίχες και τη σκόνη κατά το καθάρισμα. Και φυσικά, πλένονται στο πλυντήριο σε θερμοκρασίες έως και 90 βαθμών Κελσίου. Τρία πανάκια, για μπάνιο, κουζίνα και τζάμια, διαχωρίζουν τις χρήσεις τους στο σπίτι, κι έχουμε 'καθαρίσει' πολύ φθηνά!

δ) χρήση των φυσικών δυνάμεων:

...δηλαδή; αφενός, χρήση του μαγνητισμού, ο οποίος συγκεντρώνει τα άλατα σε κρυσταλλικές βαριές νιφάδες, έτσι που να μη 'κολλάνε' στα ποτήρια, στα ρούχα, ή στη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά να παρασέρνονται από το νερό της πλύσης. Εφαρμογές του μαγνητισμού αποτελούν οι μαγνητικές μπάλλες πλυσίματος, οι μπάλλες για πλυντήριο πιάτων, οι μαγνητικοί δακτύλιοι για την καφετιέρα, το καζανάκι, το ντους κλπ.

Και αφετέρου της τριβής: παλιά τα ρούχα τρίβονταν, είτε με το χέρι, είτε με τη δύναμη του νερού, ώστε να καθαρίσουν. Τοποθετώντας μπάλες πλυσίματος στο πλυντήριο ρούχων, βελτιστοποιούμε την πλύση, και ελαχιστοποιούμε τις ποσότητες απορρυπαντικού και μαλακτικού (μεταξύ μας, σε αρκετές πλύσεις δεν βάζουμε καθόλου απορρυπαντικό παρά μόνο τις μπάλλες, και τα αποτελέσματα είναι άψογα - αλλά δεν το λέμε στα πεθερικά μας!).

 

cheap ray ban sunglasses cheap fitflop sandals outletcheap oakley sunglasses fake oakley sunglasses

Loading...
s