Ecofamily.gr
 
|  η Ecofamily  | αρχική σελίδα  | χάρτης αναζήτησης  | επικοινωνία  | δωροεπιταγές  | συνεργάτες  |
|  αποστολή στο σπίτι  | τρόποι πληρωμής  | προστασία δεδομένων  | πολιτική επιστροφών  | πνευματικά δικαιώματα  |

    Αναζήτηση:          
Σύνθετη Αναζήτηση 
   Το καλάθι είναι άδειο
     · Στο Καλάθι     · Ταμείο            
                                                                                                                                                                  
  
   

Οικολογικές πάνες μιας χρήσεως

Σε κάθε τομέα κατανάλωσης, γνώμονας των επιλογών μας είναι η χρήση όσο λιγότερων πόρων του πλανήτη είναι εφικτό, σε κάθε δεδομένη περίπτωση. Η οικολογικότερη επιλογή γενικά είναι η επανάχρηση, όπως υπαγορεύουν όχι μόνο εκατοντάδες έρευνες, αλλά και η κοινή λογική με την οποία μας έχει εφοδιάσει η φύση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προϊόντα μιας χρήσης που χαρακτηρίζονται οικολογικά. Επιλέγοντας τέτοια προϊόντα πρέπει απλά να γνωρίζουμε α) κατά πόσον είναι οικολογικότερα από τα αντίστοιχα επαναχρησιμοποιούμενα είδη, και β) σε ποιες συνθήκες είναι σωστό ή και σωστότερο να τα χρησιμοποιούμε, αντί για τα αντίστοιχα επαναχρησιμοποιούμενα.

 

Συγκεκριμένα, στο θέμα της βρεφικής πάνας πρώτη επιλογή μας είναι οι υφασμάτινες, πλενόμενες πάνες: Καταναλώνουν λιγότερους πόρους και έχουν χιλιάδες χρήσεις, ενώ ο τρόπος χρήσης τους μπορεί να γίνει ακόμη πιο φιλικός στο περιβάλλον με δικές μας ενέργειες (ήπιος καθαρισμός, δανεισμός και σε άλλα παιδιά, κ.ο.κ.). Αντίθετα, οι πάνες μιας χρήσης όσο οικολογικές και να είναι, έχουν πολύ περιορισμένη διάρκεια ζωής και η χρήση τους υπαγορεύεται από την παραγωγό βιομηχανία, όχι από τον ίδιο τον καταναλωτή. Χρησιμοποιώντας όμως αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενες πάνες αδιακρίτως περίπτωσης, μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι οικολογικό σε ορισμένες περιπτώσεις: 

 


Παράδειγμα 1:

 

Είναι καλοκαίρι, και έχουμε πάει ημερήσια εκδρομή στο χωριό μας. Τοποθετούμε τις χρησιμοποιημένες υφασμάτινες πάνες στον κουβά τους, στο μπάνιο, και λόγω της ζαλάδας, των πολλών πακέτων, της μετακίνησης, τις ανακαλύπτουμε πάλι όταν ξαναπηγαίνουμε στο χωριό, μετά από δύο μήνες …


Παράδειγμα 2:

 

Το μωρό αναλαμβάνει να το προσέχει η θεία του κάθε πρωΐ, όσο οι υπόλοιποι πηγαίνουμε για μπάνιο κατά την εβδομάδα που είμαστε στις διακοπές μας. Η θεία του δέχτηκε να μάθε να φορά την υφασμάτινη πάνα στο μωρό, αλλά δυσκολεύεται να του τη βγάζει, καθώς τα πρωινά το μικρό μας έχει πρόγραμμα να τη γεμίζει με πιο πλούσιο περιεχόμενο. Ως αποτέλεσμα, τον βρίσκουμε με την ίδια, λερωμένη πάνα καθώς επιστρέφουμε από το μπάνιο μας, γεγονός που αγχώνει εμάς, αλλά και ωθεί τη θεία σε άστοχους συλλήβδην χαρακτηρισμούς όσων σέβονται το περιβάλλον.
Και στα δύο παραδείγματα, που μάλλον έχουμε αντιμετωπίσει όλοι όσοι επιλέγουμε ο,τιδήποτε ξεφεύγει από τη νόρμα του ‘βάλε-πέτα’, μπορούμε με μικρή ευελιξία να βελτιώσουμε την κατάσταση, χωρίς μεγάλες ή πάγιες υπαναχωρήσεις από τις αρχές μας.

 

Για το καλοκαίρι, που οι μετακινήσεις είναι συχνές και το πλύσιμο μερικές φορές είναι απλά αδύνατο, και για παρόμοιες έκτακτες περιπτώσεις, η Ecofamily προτείνει τις οικολογικές πάνες Wiona μιας χρήσης, που έχουν κατασκευαστεί με υπευθυνότητα και φροντίδα προς το περιβάλλον, αλλά και όσον αφορά τη βρεφική επιδερμίδα. Οι πάνες Wiona έχουν το ίδιο εξωτερικό σχήμα με τις συμβατικές πάνες μιας χρήσης, και τις φοράμε με τον ίδιο τρόπο στο μωρό.

 


Κάθε πάνα wiona είναι:

  • περισσότερο από τα 2/3 βιοδιασπώμενη (από κυτταρίνη) με το υπόλοιπο 1/3 υπεραπορροφητικά πολυμερή  (υλικά που χαρακτηρίζονται 'αδρανή' για το περιβάλλον).
  • λευκασμένη χωρίς χλώριο, κατασκευασμένη με ήπιους τρόπους χωρίς τοξίνες.
  • 100% κομποστοποιήσιμη εξωτερικά, καθώς έχει φύλλο επικάλυψης από άμυλο καλαμποκιού (φυσικά χωρίς προσμείξεις με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι - GM free).
  • από ανανεώσιμες φυσικές πρώτες ύλες.
  • σε ανακυκλωμένη συσκευασία.

Οι πάνες wiona μπορούν να αποτρέψουν τις ενοχλήσεις του δέρματος και είναι ιδανικές για άτομα που πάσχουν από νευροδερματίτιδα λόγω της ειδικής ανεκτικότητας του καλύμματός τους. Ένα πλήθος των μικροσκοπικών πόρων επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα άλλα εμποδίζει τις διαρροές.

 

Ιδιαίτερα φιλική για το δέρμα. Λόγω της υψηλής απορροφητικής της ιδιότητας η πάνα δεν αφήνει την υγρασία να επιστρέψει στο δερματάκι του μωρού. Επίσης τα φυσικά εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού που έχουν προστεθεί στο απορροφητικό υλικό, μειώνουν την δυσάρεστη οσμή των ούρων, αλλά και προσδίδουν ήπιες αντιμικροβιακές ιδιότητες.

 

Όλα τα συστατικά τις πάνας wiona ελέγχθηκαν από ανεξάρτητο ινστιτούτο και άριστα χαρακτηριστικά της επιβεβαιώθηκαν στο πιστοποιητικό ελέγχου ως «ασφαλείς για αλλεργίες» και «πολύ φιλικές για το δέρμα». Οι δερματολογικοί-αλλεργικοί έλεγχοι διεξήχθησαν και πιστοποιήθηκαν από την Dermatest GmbH, Engelstraße 37, D-48143 Münster.

cheap ray ban sunglasses cheap fitflop sandals outletcheap oakley sunglasses fake oakley sunglasses

Loading...
s